1 Ağustos 2014 Cuma

Vişne Reçeli


Malzemeler:
1 kilo vişne
1 kilo toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu

Vişnelerin saplarını ayıklayarak, yıkayın ve çekirdeklerini çıkartın.
Bu aşamada tencerede oluşan vişne suyunu süzün ki, reçeliniz çok sulu olmasın.
Vişnelerin üzerine şekeri ilave ederek en az 4-5 saat veya vaktiniz varsa bir gece bu şekilde bırakın.
Tencerenizi ocağa alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Bu sırada köpük yapmaması için tereyağını ilave edin. Reçelinizin renginin kararmaması için; kaynamaya başladığı andan itibaren sadece 20 dakika kaynatın limon suyunu veya limon tuzunu ilave ettikten sonra bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Temiz ve kuru kavanozlara boşaltın, soğuduktan sonra kapağını kapatıp serin bir yerde saklayın.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. harika görünüyor, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli gözüküyor. Ellerinize sağlık
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Vişne reçeli çocukluğumdan gelen bir lezzet. Bu yaz bende yaptım ama suyunun akıcı olması hoşuma gitmiyor. Suyu kıvamlı reçelleri daha çok seviyorum. Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sulu gibi geliyorsa; tencerenizin üzerine tülbent örterek, bir-iki gün güneşte tutabilirsiniz.

      Sil