Kahvenizin yanına çikolata
alır mısınız?
O halde sizlere sevgili
arkadaşım Melahat’ten güzel ve kolay bir çikolata tarifi...
Uzun zamandan beri denenecek
tarifler arasında unutmuşum. Bu hafta misafirlerim için yaptım, ben blog’a
koymadan, onlar evlerine gider gitmez yapmışlardı bile...
Ben bademle yaptım, ama
dilerseniz fındık, antep fıstığı veya cevizle de çok güzel oluyor.
½ kg çiğ badem
200 gr. Bitter çikolata
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
3 kaşık şekeri, bir su
bardağı suda eritip şerbet yapın. Bademleri şekerli suyun içine atıp karıştırın
ve bir süre bekletin.
Daha sonra bademleri sudan
alıp, 180 derecede ısıttığınız fırında ara ara karıştırarak kavurun. Fırından
alıp soğumasını bekleyin.
Diğer tarafta benmari
usulüyle erittiğiniz çikolataya fırınlanmış ve soğumuş bademleri karıştırın. Yağlı
kağıt serdiğiniz bir tepsiye; arzu ettiğiniz gibi, üçer – beşer çikolatalı
bademlerden kaşık yardımıyla alıp şekil verin, donmasını bekleyin.
Misafirleriniz gelene kadar bitmesini istemiyorsanız, ev halkından saklayın, ya da ölçüyü arttırın. Benden söylemesi J
Misafirleriniz gelene kadar bitmesini istemiyorsanız, ev halkından saklayın, ya da ölçüyü arttırın. Benden söylemesi J
Afiyet olsun!
Bu arada yeri gelmişken,
çikolatanın nasıl saklanması konusunda ufak bir araştırma yaptım, şöyle ki;
- Çikolata için ideal sıcaklık
18-22 derece civarında olmalıymış,
- Kuru ve kokusuz ortamda
saklanmalıymış,
- Buzdolabında
saklanmamalıymış, çünkü çikolatada bulunan kakao yağı ısınıp tekrar soğuyunca
çikolatanın renginde beyazlaşmalar oluyormuş.
Ayrıca çikolata kokuyu kolay
emen bir yapıya sahip olduğu için buzdolabı uygun bir ortam değilmiş.
ben yaptım harika oldu
YanıtlaSilAfiyet olsun, çok da pratik değil mi?
Sil