1 Şubat 2016 Pazartesi

Portakal Reçeli

Portakal zamanı bitmeden yapmanızı tavsiye ederim.




Malzemeler
3 adet iri ve kalın kabuklu portakal (Washington)
3 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Portakalların kabuklarını beyaz kısımlarına gelmeden incecik rendeleyin ve portakalları bütün olarak bol su koyduğunuz tencerede 5-6 dakika haşlayın.
Haşlanan portakalların kaynar sudan çıkarıp, soğuk suya koyun, soğuyuncaya kadar bekletin. Sudan alıp suyunu iyice süzdürün ve keskin bir bıçakla arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın.
Diğer tarafta tencereye şeker ve suyu koyup, koyulaşıncaya kadar kaynatarak şerbetini hazırlayın.
Kaynayan şerbete portakalları ilave edin ve ara ara karıştırarak orta ateşte 1 saat kadar pişirin. Arzu ettiğiniz kıvama gelince limon suyunu ekleyip, 3-4 dakika daha kaynatarak ocaktan alın ve sıcak sıcak kavanoza doldurun. Soğuduktan sonra kapağını kapatarak kaldırın.
Afiyet olsun!

Not: Rendelediğiniz portakal kabuklarını, şekerle karıştırıp kavanoza koyarak buzdolabında saklayın.  Kek veya kurabiye yaparken lazım olabilirJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder