Portakal zamanı bitmeden
yapmanızı tavsiye ederim.
Malzemeler
3 adet iri ve kalın kabuklu
portakal (Washington)
3 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Portakalların kabuklarını
beyaz kısımlarına gelmeden incecik rendeleyin ve portakalları bütün olarak bol
su koyduğunuz tencerede 5-6 dakika haşlayın.
Haşlanan portakalların kaynar
sudan çıkarıp, soğuk suya koyun, soğuyuncaya kadar bekletin. Sudan alıp suyunu iyice süzdürün ve keskin bir bıçakla arzu
ettiğiniz büyüklükte doğrayın.
Diğer tarafta tencereye şeker
ve suyu koyup, koyulaşıncaya kadar kaynatarak şerbetini hazırlayın.
Kaynayan şerbete portakalları
ilave edin ve ara ara karıştırarak orta ateşte 1 saat kadar pişirin. Arzu
ettiğiniz kıvama gelince limon suyunu ekleyip, 3-4 dakika daha kaynatarak
ocaktan alın ve sıcak sıcak kavanoza doldurun. Soğuduktan sonra kapağını
kapatarak kaldırın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder