Kendisini
tanımış olmaktan mutlu olduğum insanlardan, sevgili Oya Hanım’ın tarifiyle
karşınızdayım bu kez. Hem de hayırlı bir iş için yapıldıJ
Malzemeler
Hamuru için
3
su bardağı un
1,5
su bardağı pudra şekeri
1
su bardağı tereyağı (eritilmiş)
1
çimdik tuz
Sosu için
4
yumurta
1,5
yemek kaşığı un
2
adet portakal kabuğu rendesi
1,5
su bardağı şeker
1
portakalın suyu
1
tutam karbonat
Üzeri için
3
yemek kaşığı file badem
3
su bardağı un, pudra şekeri ve bir çimdik tuzu derin bir kapta karıştırın.
Erittiğiniz tereyağını da ilave ederek yoğurun. Hamur toplanmıyor diye endişe
etmeyin, pıtır pıtır dökülen ekmek ufağı gibi bir hamur oluyor, yoğurmaya devam
edin, hafif toplanmaya başladığında yağlı kağıt serdiğiniz borcam tepsiye
bastırarak yerleştirin ve 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
Bu
arada 2 portakalın kabuklarını rendeleyip, bir tanesinin suyunu sıkın. Ayrı bir kapta 4 yumurta, 1,5
yemek kaşığı un ve karbonatı karıştırın. Portakal kabuğu, suyu ve 1,5 su
bardağı şekeri, yumurtalı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
Fırından
aldığınız hamurun üzerine karışımı dökün, üzerine file bademlerinizi
serpiştirin ve tekrar fırına verin. Altı üstü kızarana kadar pişirin, kürdan
testi yaparak fırından alın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra arzu
ettiğiniz şekilde dilimleyin.
Afiyet
Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder