20 Ocak 2016 Çarşamba

Portakal Dilimi

Kendisini tanımış olmaktan mutlu olduğum insanlardan, sevgili Oya Hanım’ın tarifiyle karşınızdayım bu kez. Hem de hayırlı bir iş için yapıldıJ

Malzemeler
Hamuru için
3 su bardağı un
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
1 çimdik tuz

Sosu için
4 yumurta
1,5 yemek kaşığı un
2 adet portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı şeker
1 portakalın suyu
1 tutam karbonat

Üzeri için
3 yemek kaşığı file badem

3 su bardağı un, pudra şekeri ve bir çimdik tuzu derin bir kapta karıştırın. Erittiğiniz tereyağını da ilave ederek yoğurun. Hamur toplanmıyor diye endişe etmeyin, pıtır pıtır dökülen ekmek ufağı gibi bir hamur oluyor, yoğurmaya devam edin, hafif toplanmaya başladığında yağlı kağıt serdiğiniz borcam tepsiye bastırarak yerleştirin ve 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
Bu arada 2 portakalın kabuklarını rendeleyip, bir tanesinin  suyunu sıkın. Ayrı bir kapta 4 yumurta, 1,5 yemek kaşığı un ve karbonatı karıştırın. Portakal kabuğu, suyu ve 1,5 su bardağı şekeri, yumurtalı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
Fırından aldığınız hamurun üzerine karışımı dökün, üzerine file bademlerinizi serpiştirin ve tekrar fırına verin. Altı üstü kızarana kadar pişirin, kürdan testi yaparak fırından alın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde dilimleyin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder