*Ölçümüz,
herkesin evinde bulunduğunu tahmin ettiğim büyük dikdörtgen borcam içindir.
Kare borcam için lütfen ölçüyü yarıya indirin.
*Ben bu defa
hazır meyveli sos kullandım. Çünkü gelecek konuklarım arasında karamel sos
sevmeyenler vardı. Ama biliyorsunuz ki Trileçe’nin aslı karamel sosla ikram
edilir. Bu yüzden Karamel sos tarifini de vereceğim.
Malzemeler
Pandispanya için
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 kaşık zeytinyağı (kabı yağlamak için)
Şerbet için:
5 su bardağı süt
2 kutu krema
Önce sütlü şerbetini hazırlayalım; soğuk süt ve kremayı bir tencerede karıştırıp
ocağa alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra ılınması için
bir kenarda bekletin.
Pandispanya için ise; yumurtaların akı ve sarısını ayırın. Aklarını çırpma kabınıza alın ve bir bardak
şekerinizi de ekleyerek mikserle krema halini alana kadar karıştırın. Öyle ki,
kabı ters çevirdiğinizde karışım akmamalı.
Krema haline gelen karışıma yumurta sarılarını
teker teker ekeyip mikserle karıştırmaya devam edin. Bir bardak un, kabartma
tozu ve vanilyayı da eleyerek karışıma ekleyin, ancak bu aşamada mikser
kullanmayın bir spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın
ve zeytinyağı ile yağladığınız borcama dökün.
160 derecede önceden ısıttığınız fırında 45
dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin.
Ilınan pandispanyanızın üzerinde kürdanla delikler açın ve Ilık süt şerbetinizi
kepçe kepçe pandispanyanın üzerine dökün.
Soğuyuncaya kadar bekledikten sonra üzerine arzu ettiğiniz sosu dökerek
buzdolabına kaldırın. (İsterseniz sosunu servis sırasında dilimlerin üzerine
dökebilirsiniz)
Afiyet Olsun!
Karamel Sos
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1
paket krema
2
yemek kaşığı tereyağı
Sos
tencerenize şekeri koyun ve ocağı açın. Şeker yanlardan hafifçe eriyemeye
başlayınca çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırın. Tamamen karışıp rengi
istediğiniz koyuluğa gelince tereyağı koyun, hızlıca karıştırıp erimesini
sağlayın. Ocaktan alıp kremayı ekleyin ve hızlı hızlı karıştırarak kremayı
yedirin.
Karamel
kremanızı buzdolabında üç hafta saklayabilirsiniz.
lezzetli görünüyor, eline sağlık.
YanıtlaSil