Malzemeler:
125 gr. Tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
1 yumurta
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı çörekotu
Yumurtanın sarısı ile
beyazını ayırın. Sarısını daha sonra kurabiyelerin üzerlerine sürmek için ayrı
bir yerde tutun.
Yoğurma kabının içine 1
yumurtanın akı, oda ısısında yumuşamış 125 gr. tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ,
3 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı
kaşığı mahlep, 1 paket kabartma tozu ve 2 tatlı kaşığı çörek otunu alarak
karıştırın.
Unu kontrollü olarak ekleyin.
Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Arzu ederseniz benim gibi
tezgahın üzerinde elinizde açıp, kurabiye kalıpları ile şekil verin ya da tek lokmalık
minik toplar yapıp, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak
dizin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını içine bir kaç damla zeytinyağı
damlatarak sürün.
Önceden 180 derecede
ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!
Eline sağlık,çok güzel görunuyorlar...
YanıtlaSilKek pişirmekten bıktım, kurabiye pişireceğim diyorum ama alışkanlıkları değiştirmek kolay değil. Kurabiyeler çok güzel görünüyor. Afiyet olsun :)
YanıtlaSil