15 Mart 2016 Salı

Çörekotlu Kurabiye


Malzemeler:
125 gr. Tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
1 yumurta
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı çörekotu

Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın. Sarısını daha sonra kurabiyelerin üzerlerine sürmek için ayrı bir yerde tutun.
Yoğurma kabının içine 1 yumurtanın akı, oda ısısında yumuşamış 125 gr. tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 paket kabartma tozu ve 2 tatlı kaşığı çörek otunu alarak karıştırın.
Unu kontrollü olarak ekleyin. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Arzu ederseniz benim gibi tezgahın üzerinde elinizde açıp, kurabiye kalıpları ile şekil verin ya da tek lokmalık minik toplar yapıp, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını içine bir kaç damla zeytinyağı damlatarak sürün.
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun!

2 yorum:

  1. Eline sağlık,çok güzel görunuyorlar...

    YanıtlaSil
  2. Kek pişirmekten bıktım, kurabiye pişireceğim diyorum ama alışkanlıkları değiştirmek kolay değil. Kurabiyeler çok güzel görünüyor. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil