17 Mayıs 2016 Salı

Pavlova

1926 yılında Yeni Zelanda’lı ahçı, ülkesine gelen zamanın ünlü balerini Anna Matveyevna Pavlova için bir tatlı yapmak ister.
Balerinin narinliğinden ve giydiği beyaz tütüsünün etkilenerek hazırladığı bu tatlı artık Yeni Zelanda’nın önemli günlerde yapılan milli bir tatlsı olur.
  
Tarife geçmeden önce ufak ip uçları vermek istiyorum;
- Pasta tabanını bir gece önceden yapmalısınız, çünkü fırında pişirme ve soğutma aşaması uzun.
- Kullanacağınız meyvalar, muz, çilek, kivi, dut, üzüm gibi yumuşak meyvalar olmalıdır.
- Meyvelerin kararmaması için servise yakın bir zamanda yerleştirmenizi öneririm.
- Kremasını ben Labne ile yaptım ama Krema ile de yapabilirsiniz.


Malzemeler
Tabanı için:
4 yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Kreması için
2 paket Pınar Labne
5 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için:
Arzu ettiğiniz mevsim meyveleri
1 kaşık pudra şekeri

Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını çırpma kabına alıp mikserle köpürünceye kadar çırpın. Şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
Çırpma kabınızı ters çevirdiğiniz zaman akmayacak kıvama gelmelidir. Bu aşamada bir kaşık mısır nişastasını ve bir kaşık sirkeyi ilave edip köpükleri söndürmeden spatula ile karıştırın.
Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsinin ortasına bir daire oluşturacak çekilde yayın. Çok düzgün olması gerekmiyor, girintili çıkıntılı orta kısmı kremayı tutması için biraz çukur ve iki parmak yükseklikte olması yeterlidir.
Fırınınızın ısısını 120 dereceye indirip 1 – 1,5 saat kadar pişirin. Piştikten sonra fırın kapağını biraz aralayarak soğumasını bekleyin, iyice soğumadan çıkarırsanız çatlamalar olacaktır.
Kreması için; iki paket Pınar Labne’yi 5 kaşık pudra şekeri ile çırpın ve hazırladığınız beze tabanın üzerine yine gelişi güzel, kenarlarından biraz boşluk bırakarak yayın ve üzerine hazırladığınız meyvelerle süsleyip pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun!

2 yorum:

  1. Yeni Zelandalı aşçı işini iyi bilen akıllı bir adammış. Balerinin unlu yemeyeceğini düşünmüş. Biz de unlu gıdaları fazla yemeyelim ve bu tarifi uygulayalım bence. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Harikasınız Rabia hanım, çok doğru söylüyorsunuz...

    YanıtlaSil