15 Ekim 2012 Pazartesi

Kuru Meyvalı Tatlı



Malzemeler
Muhallebi için:
1 kg süt
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
4 yemek kaşığı şeker
---------------
10 adet kuru incir
10 adet kuru kayısı
1 su bardağı kuru sarı üzüm
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz yada fındık ya da badem ya da hepsinden biraz ya da evde ne varsa
½ paket petibör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil           

Sütün içine şeker, un ve buğday nişastasını koyup, ocağa alın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştıra karıştıra pişirin. Ilınıncaya kadar bekletin ve el blenderi ile çırpın.
Ayrı bir yerde, geniş bir kabın içine incir ve kayısıları küçük küçük doğrayın.
Sarı üzümleri ilave edin. Ceviz, fındık ve bademleri iri iri kıyın, bisküvileri iri iri doğrayın. Tarçın ve zencefili ekleyerek karıştırın. Bu karışıma hazırlamış olduğunuz muhallebiden iki çorba kepçesi koyarak bir kez daha karıştırın ve servis tabağına alın, üzerine kalan muhallebiyi yayın. Üzerini dilediğiniz gibi ceviz veya kuru yemişlerle süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun!

1 yorum:

  1. Çok beğendim,deneyeceğim..Ellerine sağlık Tülin'ciğim..Sevgiler

    YanıtlaSil