12 Kasım 2013 Salı

Muzlu Sultan Lokumu

Mutfak ve Tatlar’dan, sevgili Selma hanımın tarifiyle yaptığım Sultan lokumu hafif ve güzel bir tatlı. İlk kez denediğim için sarma işlemi sırasında biraz stres yaptım ve çatlamanın önüne geçemedim. Bir dahaki yapışımda daha düzgün saracağıma eminim. Biliyorsunuz yaptıkça el alışıyor, el alıştıkça daha düzgün işler çıkıyor ortaya....


Malzemeler

Muhallebisi için:   
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
100 gr tereyağı
2 paket vanilya

İçi için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
3 adet muz (veya dilediğiniz meyve)

Altı için:
2 su bardağı hindistan cevizi

Süt, un ve şekeri devamlı karıştırarak koyu bir muhallebi pişirin. Ocaktan indirmeden yağı ve iki paket vanilyayı ekleyerek iki dakika daha hızlı hızlı karıştırarak kaynatın.
Muhallebi piştikten sonra pürüzsüz ve köpük köpük olana kadar mikserle iyice çırpın.
Büyük boy fırın tepsisine iki bardak hindistan cevizini yayın ve üzerine çırptığınız muhallebiyi yayın. Soğuduktan sonra buzdolabına alın ve en az 3-4 saat dinlendirin.
Diğer tarafta krem şantiyi bir bardak sütle çırparak soğuk muhallebinin üzerine düzgünce sürün ve bir süre daha buzdolabında bekletin.

Servis yapmadan önce dikdörtgen şeklinde kestiğiniz parçaları aralarına muz dilimleri koyarak rulo yapın. Üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun!

1 yorum: