30 Eylül 2015 Çarşamba

Şekerpare 2

Uzun bir aradan sonra tarifi www.kakulelimutfak.com dan bir tatlı ile geldim. 
Ben çok beğendim, siz de deneyin derim. Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım..

  
Malzemeler
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşamış)
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
2
çay bardağı irmik
1,5
çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatl
ı kaşığı limon suyu
Ald
ığı kadar un

Şerbet için
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Birka
ç damla limon suyu 

Üzeri için, Hindistan cevizi

Şekerpareler sıcak, şerbetimiz soğuk olacağı için önce şerbeti hazırlayalım;
Şeker ve suyu bir tencerede 5-6 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir dakika daha kaynattıktan sonra  altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Diğer tarafta yumurta,  şeker ve yumuşak  tereyağını iyice birbirine yedirin. Diğer malzemeleri ve unu (kontrollü bir şekilde) ekleyin, ele yapışmayacak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurunuzu ½ saat buzdolabında dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil vererek yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
Üzerlerini yumurta sarısı sürdükten sonra çatalla çizin.
190 derece önceden ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlılarımızı beş dakika kadar havalandırdıktan sonra soğuk şerbeti dökün ve bir kaç saat dinlendirin.
Şerbet önce fazla gibi görünse de merak etmeyin, hepsini çekecektir.
Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!

2 yorum:

  1. Eskiden ne çok yapardık bu tatlıları. Bir de kalbura bastı vardı. Porsiyon oluşu servisi kolaylaştırırdı. Şimdilerde şerbetli tatlılara biraz uzak kaldık. Ama kararlıyım iyice soğuklar başlasın ben de bu tarifi deneyeceğim. Afiyet olsun. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia Hanımcım çok teşekkür ederim. Artık ben de çok tatlı yapmamaya çalışıyorum ama bizim alışkanlıklarımız böyle; Misafirlerimize çay saatlerinde, Bayramlarda veya özel günlerde mutlaka tatlı ikram etmek istiyoruz. İşte ben de sadece bu günlerde yapıp fazla yememeye özen gösteriyorum. Siz de öyle yapın, gerçekten güzel bir tarif, denemenizi tavsiye ederim.

      Sil