16 Mayıs 2016 Pazartesi

Saçaklı Sandviç

Hani geçenlerde minik sandviç ekmekleri yapmış ve bunları nasıl tüketeceğiniz konusunda bir-iki örnek vermiştim. İşte onlardan birtanesi hem de en kolayı ama en lezzetlisi... Üstelik sunumu da çok şık.


Malzemeler
Dilediğiniz miktarda minik sandviç ekmekleri
Pınar Labne
Kaşar peyniri
½ demet dereotu
½ demet maydanoz

Kaşar peynirini rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Diğer tarafta ayrı ayrı yıkayıp kuruttuğunuz dereotu ve maydanozları ayrı ayrı incecik doğrayın.
Pınar Labne peynirini bir çatal yardımıyla karıştırıp pürüzsüz bir hal almasını sağlayın ve tam olarak ayırmadan ortadan kestiğiniz sandviç ekmeklerinizin arasına bolca sürün, hafifçe dışarı taşsın.
Sandviçlerin kenarlarını kaşar peyniri rendesine, birkaçtanesini dereotu rendesine ve bir kaç tanesini de maydanoz rendesine bulayın ve servis tabağına alın.

Afiyet Olsun!

2 yorum:

  1. Bu saçaklıları çok severim. Yemelere doyamam, evde yapabileceğimi hiç düşünmemiştim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil